Onderhoud

 

Steigerhout is vurenhout; Noord-Europees vurenhout met een langdradige vezel om precies te zijn. Het kan voor vele doeleinden worden gebruikt, maar het staat tegenwoordig veelal onder de naam 'steigerhout' bekend.

Meubels die binnen worden geplaatst kunnen gaan krimpen en naden vertonen. Buiten hoef je in principe niets aan de meubels te doen, wel is het aan te raden de meubelen 's winters af te dekken.

Wilt u de meubelen toch behandelen, dan kan dat met steigerhoutbeits. Deze beits geeft de meubelen een white wash of een black wash uitstraling en vormt zo ook een extra beschermlaag. De beits is exclusief bij Sanderswoodworks verkrijgbaar. Wij attenderen u er op dat deze behandeling jaarlijks (buitenmeubelen in het voorjaar) herhaalt dient te worden en dat de meubelen voor behandeling droog en schoon dienen te zijn.Daarnaast kunnen wij het hout voorzien van een coating die het meubelstuk waterafstotend maakt.

Dit houdt in dat vloeistoffen niet direct in het hout trekken wanneer zij contact maken met het hout. Deze coating is zeer geschikt voor tafelbladen. Het geknoeide vocht dient wel direct afgenomen te worden. De uitstraling van het hout verandert niet door deze coating. Als uw meubels behandeld zijn met de coating kunnen deze later niet meer behandeld worden met een ander soort afwerking, beits, verf of olie.